21 september 2012

Jäkla skit...

Lämnar kontoret och går ut på parkeringsplatsen genom regnet. Ser fram emot att få komma in i en varm bil och köra hem. Väl hemma tänkte jag träna, duscha och sen göra något gott att äta. Kanske ta ett glas vin och krypa upp i soffan och se på film. Såg fram emot en lugn, oplanerad helg. Ta det lugnt och "bara vara".

Men nä då....hur kunde jag bara tro att jag skulle få "bara vara"....

Jag lämnar kontoret och går ut på parkeringsplatsen genom regnet. Sätter mig i bilen. Där tar drömmen om den sköna kvällen och helgen slut. För bilen startar inte. Den.startar.inte.

I tisdags så lät motorn väldigt konstig när jag startade bilen och skulle köra till jobbet. Jag körde direkt till verkstan med den och fick en tid på torsdagsmorgonen. När jag kom dit på torsdagen så hade bilen låtit konstigt när jag startade den igen, men givetvis lät den inte konstigt när jag var där. Men en lampa lysta på kontrollpanelen och indikerade att något var fel. De kopplade in en dator och försöka analysera vad som var fel, men fick inga indikationer. Han gissade på något med startmotorn. Jag skulle komma tillbaka så fort lampan tändes igen (för de släckte den) och om motorn lät konstig. Jaha....det var igår. Idag startar inte bilskrället!!

Jag orkar inte med detta. Vad kostar en ny startmotor, om det nu är det som är felet?? Det låter dyrt. Jag kan säga att de pengarna har inte jag. Jag orkar inte med fler ekonomiska motgångar. Nu är jag hemma eftersom jag har världens gulligaste väninna som jag bor granne med och som kom och hämtade mig. Men bilen står kvar på jobbet, 3 mil härifrån. Förhoppningsvis står den kvar på måndag..... Då antar jag att jag får ta dit en bärgningsbil som får bärga den de 4 mil som det är till verkstan. Och sen då? Ser pengar, som jag inte har, fladdra iväg..... Ser en himla massa krångel med att försöka få barn till skola och dagis, samt mig själv till jobbet utan bil.....helt omöjlig ekvation.

Nu sitter jag här. Deppig. Försöker motivera mig till att köra kvällens träningspass. Har tröstätit en massa smörgåsar....så nu har jag "ångest" för det.... Men vad f-n rent ut sagt!! Jag vill inte!


3 kommentarer:

Maria sa...

Stackare!
Stor kram till dig!

ikas sa...

Fyyyy, vad trist!! Förstår att du är grinig. Bilar är skit och ska bara rulla. Det kanske inte behöver bli så dyrt, behöver ju inte vara så att startmotorn behöver bytas utan bara en kabel eller så. Håller tummarna och skickar en stor kram!

Birgit sa...

Förstår dig precis!! Men du ska se att trots att det känns skit just nu, så kommer det att ordna sig. Inte just ikväll, men sen. På nåt sätt! Kanske är det bara ett mindre fel, men jag förstår verkligen hur det känns. Håller tummarna att det ordnar sig och DU, dom där mackorna var du värd ikväll! Tänk så ist! Ibland är det bara tröstätning som gäller. Se nu en film och ta det lungt en stund! Kram på dig